Ik ga je nu een aantal simpele candy crush tips geven waarbij het makkelijker wordt voor je om de levels te doorlopen. Deze tips zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen met de candy crush levels. Je hebt in totaal 6 verschillende kleuren snoepjes die willekeurig over het speelveld worden verspreid (blauw, groen, rood, oranje, geel en paars). Om de snoepjes te combineren moet je deze naar elkaar toe slepen. Dit kan alleen met snoepjes die naast elkaar liggen. De snoepjes wisselen dan van positie en als je een combinatie van 3 of meerdere snoepje hebt gemaakt ontploffen ze en krijg je hier punten voor!

Tip1: Combinatie met 4 snoepjes

In Candy Crush Saga is het ook mogelijk om speciale combinaties te maken met de snoepjes. Als je een combinatie maakt van 4 snoepjes krijg je als bonus een speciaal snoepje in de kleur van de combinatie terug. Op dit snoepje komen een paar witte streepjes te staan die of horizontaal of verticaal op het snoepje staan. Dit is belangrijk om in de gaten te houden want als de streepjes horizontaal wijzen zal wanneer je een combinatie met dit speciale snoepje maakt de ontploffing alle snoepje aan de linker en rechter zijde van de combinatie in 1 baan verwijderd worden. Bij verticale streepjes zullen de snoepjes in 1 baan boven en onder de combinatie weg worden gehaald.

download

Tip2: Combinatie met 5 snoepjes

Het kan ook voorkomen dat je de kans krijgt om maar liefs 5 snoepjes op een rij totontploffing te brengen! Wanneer dit lukt zul je worden beloont met een bonussnoepje die een bruine kleur heeft met gekleurde spikkeltjes erop. Als je dit bonussnoepje hebt bemachtigt kun je deze combineren met elke kleur snoep en dan zal dit bonussnoepje elk ander snoepje van dezelfde kleur als het snoepje dat je in het bonussnoepje sleept tot ontploffing brengen met een aantal bliksemschichten! Dit snoepje kan erg bruikbaar zijn als je geen combinaties meer kunt maken en als je dreigt vast te lopen.

Tip3: Gekruisde combinatie van snoepjes

Soms komt het voor dat je door 2 snoepjes van positie te wissellen een dubbele combinatie kunt maken. Je zorgt er dan bijvoorbeeld voor dat dankzij het nieuwe snoepje je 2 combinaties van 3 snoepjes tegelijkertijd krijgt! Als je dit lukt wordt je ook beloont met weer een ander bonussnoepje! dit snoepje ziet eruit alsof er een verpakking omheen zit. Als je dit snoepje tot ontploffing brengt door er een combinatie van 3 of meerdere snoepjes in dezelfde kleur van te maken zal dit snoepje ervoor zorgen dat er een grote ontploffing ontstaat die de snoepjes die om de combinatie heen liggen ook zal laten ontploffen. Dit geld voor alle snoepjes die 1 plaats verder liggen dan het bonussnoepje! Nadat het bonussnoepje is ontploft en het veld weer opnieuw is gevuld zal het snoepje nog een keer op dezelfde manier ontploffen waardoor nogmaals de omliggende snoepjes mee zullen ontploffen!

Tip4: Twee keer witte streepjes

Als je meerdere bonussnoepjes hebt gemaakt kun je ook een keer de kans krijgen om deze met elkaar te combineren. Dit zorgt er weer voor dat je weer een ander soort speciale ontploffing krijgt. Als je bijvoorbeeld het snoepje met de witte streepjes kunt combineren met een ander snoepje met de witte streepjes zal de ontploffing niet alleen in een horizontale of verticale baan zijn maar dan krijg je een ontploffing die zowel horizontaal als verticaal is. Dit ziet er dan uit als een kruis. Dit kan enorm handig zijn als je bijvoorbeeld gelatine of chocolade weg moet spelen omdat je op deze manier 2 complete rijen weg speelt en als je deze combinatie op een tactische locatie tot ontploffing brengt kun je dus heel wat gelatine of chocolade in een keer wegspelen!

Tip5: Verpakt Snoepje met witte streepjes

Je kunt ook nog een snoepje met witte streepjes combineren met een verpakt snoepje. Wanneer je dit doet zal er 1 groot snoepje ontstaan die 1 keer in een baan van 3 rijen horizontaal alles wegspeelt en 1 keer verticaal in een baan van 3 rijen alles wegspeelt! Deze combinatie is een van de combinaties die de meeste snoepjes in een keer weg kan spelen. Dit kan erg goed van pas komen als je bijvoorbeeld veel gelatine of chocolade weg moet spelen die zich op een moeilijk bereikbare locatie bevinden. Wanneer je deze combinatie tot ontploffing brengt verdien je ook nog eens heel veel punten wat heel gunstig kan zijn voor jouw klassering of als je een bepaald aantal punten nodig hebt om door een level te kunnen komen.

Tip6: Witte streepjes met een gespikkeld snoepje

Als het je lukt om een gespikkeld snoepje te combineren met een snoepje met witte streepjes dan zullen alle snoepjes die zich op het bord bevinden van dezelfde kleur als het snoepje met de witte streepjes ook veranderen in snoepjes met witte strepen en deze zullen dan allemaal om de beurt ontploffen en dus een complete rij weghalen! Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld gelatine in het level weg moet halen omdat als je het een beetje slim speelt je zoveel mogelijk snoepjes van dezelfde kleur als het gestreepte snoepje verzameld je makkelijk het hele level weg kan spelen. Als je 2 van deze bonussnoepjes in de zelfde rij hebt kun je zelfs gelatine in een keer wegspelen omdat er dan meerdere keren een ontploffing overheen gaat!

Tip7: Verpakt snoepje met een gespikkeld snoepje

Wanneer je een verpakt snoepje in een gespikkeld snoepje zult slepen zullen de snoepjes ontploffen zoals een verpakt snoepje en daarna als het bord weer volledig is zal het gespikkelde snoepje nog eens alle kleuren van het verpakte snoepje verwijderen. Deze bonus past in principe de werking van beide bonussen apart toe in plaats van dat er een nieuwe bonus wordt gemaakt. Toch kan dit erg handig zijn omdat je niet per se een combinatie van 3 snoepjes meer hoeft te maken om de bonus te activeren. Je kunt gewoon het verpakte snoepje in het gespikkelde snoepje slepen en de bonus zal worden geactiveerd!

Tip8: Twee keer een gespikkeld snoepje

Als je 2 gespikkelde snoepjes naast elkaar hebt en deze combineert zullen de gespikkelde snoepje het complete bord leegspelen door alles in een baan weg te schieten! Let op dit betekend niet dat je dan alle gelatine weg zou spelen maar je hebt op deze manier wel heel veel punten gescoord en het heeft zeker een positief invloed op het spel! Deze bonus is iets minder effectief op gelatine en chocolade dan de andere bonussen maar dit zorgt wel voor erg veel punten. Het kan ook een hele goede uitweg zijn als je dreigt vast te lopen omdat je met deze bonus het hele speelveld veranderd en dus compleet andere combinaties weer kunt maken. Zon verandering kan een goede invloed hebben op het verdere verloop van het spel.

Tip9: Twee keer een verpakt snoepje

Als je 2 verpakte snoepjes met elkaar combineert zal de ontploffing een stuk groter zijn en ook hiermee krijg je een tweede ontploffing die groter zal zijn! Dit is een makkelijke manier om veel gelatine weg te spelen! Het maakt hiermee niet uit welke kleuren de verpakte snoepjes hebben want je kunt alle kleuren met elkaar combineren. De ontploffing die ontstaat als je deze 2 bonussnoepjes met elkaar combineert kan een groot gedeelte van gelatine of chocolade wegspelen als je deze daarbij in de buurt tot ontploffing brengt. Het grote voordeel is ook dat je 2 maal deze ontploffing hebt en dus ook gelatine waar nog niets op ontploft is weggespeeld kan worden. Houdt er wel rekening mee dat de combinatie van snoepjes een heel stuk zal dalen na de eerste ontploffing omdat de onderliggende snoepjes ook zullen ontploffen.